Wie zijn wij?

Kimberly Calemyn

Klynisch Psychologe / Psyhotherapeut, Loopbaanbegeleider

Stress & burn-out coach

Stel je iemand voor met een open en enthousiaste persoonlijkheid, maar met een professionele houding. Voeg daarbij een passie voor mensen en een groot hart voor alles wat leeft en je hebt reeds een goed beeld van wie ik ben. Ik  ben een doorzetter en zie steeds het goede in mensen, waarden die ik tracht mee te nemen in al mijn gesprekken.


In 2013 studeerde ik af als Bachelor in de Toegepaste Psychologie aan de Lessius Hogeschool. Daarna behaalde ik een Master in de Klinische Psychologie aan de Open Universiteit Antwerpen. Ik specialiseerde mij verder in het begeleiden van zowel volwassenen als kinderen en jongeren.


Omdat ik een heel leergierig persoon ben en permanente vorming belangrijk vind om kwaliteit te kunnen leveren, volgde ik nog een opleiding tot stress- en burnout coach bij YourCoach in Gent. Tijdens deze opleiding werden methodieken aangeleerd om cliënten met stress te leren omgaan en dit om te zetten in positieve energie.


Daarnaast specialiseerde ik mij in trauma en rouw. Ook volgde ik de specialisatie psychotherapie met assistentie van dieren (mocht hier een voorkeur voor zijn, kan dit aangevraagd worden).


Momenteel volg ik de vierjarige postgraduaatopleiding Integratieve Psychotherapie aan de Educatieve Academie te Berchem (een therapeutische benadering met verschillende stromingen en therapieën zoals systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, gestalt, contextuele therapie, lichaamsgerichte benadering,… Dit wordt toegepast op kinderen, jongeren en volwassenen).


Op dit moment ben ik werkzaam als psycholoog/psychotherapeut, coach en loopbaanbegeleider bij Psychepolis in Brasschaat (voor volwassenen). Tijdens mijn vorige werkervaringen heb ik ervaring opgedaan in het werken met zowel kinderen, volwassenen als ouderen.

Binnen Floowtoo praktijk werk ik met volwassenen, kinderen en jongeren.

 

Specialisaties:

 • Stress- en burn-out klachten (preventie en aanpak)
 • Begeleiding bij interpersoonlijke problemen (depressie, angst,...)
 • Trauma
 • Rouw
 • Brainspotting (dit vloeit voort uit EMDR)
 • Zandspeltherapie
 • Opstellingswerk met duplopoppen
 • Psychotherapie met assistentie van dieren (enkel op aanvraag)
 • Loopbaancoaching
 • Diagnostiek
 • Workshops, trainingen en lezingen

Sylvie Van Bortel

Psychotherapeut, Loopbaanbegeleider, Stress & burn-out coach

Ik ben een halve Van Bortel en een halve Colaes. Een mengeling die leidde tot een vrijgevochten vrouw met een avontuurlijk, gedisciplineerd, empathisch, toegewijd maar ook een gevoelig kantje. Mijn missie was van kinds af aan duidelijk, namelijk mensen kunnen helpen en ondersteunen tijdens moeilijke processen, maar ook in de daaruit vloeiende, prachtig veranderbare positieve situaties.


Hieruit kwam een studie in de toegepaste klinische psychologie tot stand. Als psychologisch consulent schoolde ik mij nadien, na een jaar zelfontwikkeling en zelfontdekking in Nieuw-Zeeland, bij in een postgraduaat psychodiagnostiek (Thomas More), als stress- en burn-out coach bij Yourcoach in Gent (specialisatie in het begeleiden rond preventie, voorkomen, herkennen en omgaan met stressklachten en burn-out en bore-out) en recent ook als integratieve psychotherapeut in de interactionele vormgeving (een therapeutische benadering met verschillende stromingen en therapieën zoals systeem, cognitieve gedragstherapie, gestalt, contextuele, lichaamsgerichte,…) in een postgraduaat integratieve psychotherapie aan de Educatieve Academie van Berchem.


Daarnaast schoolde ik mij recent bij tot relaxatietherapeut via Openmind academie in Lovendegem en tot ACT-therapeut (Acceptance and Commitment therapy) via Allegre in Hasselt. Ook nam ik deel aan de opleiding stresscoaching van Luc Swinnen.


In mijn huidige functie werk ik als coach, trainer, therapeute i.o. bij Groepspraktijk Anemoon in Kontich en Psychepolis in Brasschaat. Verder ben ik deeltijds werkzaam in het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel als psychodiagnosticus en onderzoeksmedewerker.

Ik werk binnen Floowtoo praktijk enkel met volwassenen.

 

Specialisaties:

 • Stress- en burn-out klachten (preventie en aanpak)
 • Psychosociale begeleiding bij interpersoonlijke problemen (depressie, angst, emotionele instabiliteit,...)
 • Gesprekstherapie
 • Ontwikkeling, zingeving en groei in levensfases
 • Hooggevoeligheid
 • Relaxatietherapie (ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en meditaties).
 • Trainingen, workshops en lezingen voor diverse thema's.

Copyright © Alle rechten voorbehouden