Onze Missie

We geloven erin dat de kracht en de antwoorden op je vragen in jou zitten. Via een individuele, op maat gegeven ondersteuning, proberen we deze antwoorden naar boven te halen. Verder helpen we je in het creëren van een nieuwe privé-werkbalans. Als therapeut en coach kan je rekenen op iemand die in je gelooft, maar tegelijkertijd ook iemand die je regelmatig uitdaagt om verder te gaan dan wat je gewoon bent. De Floowtoo aanpak onderscheidt zich doordat ze een oplossingsgerichte, integratieve en proactieve aanpak hanteert. Dit houdt in dat er verschillende stromingen in acht genomen worden, waarbij tijdens de begeleiding telkens per cliënt gekeken wordt naar wat het beste aansluit bij jouw proces.

Om een goede werking mogelijk te maken, houden we contacten met verschillende huisartsen en hechten we belang aan voortdurende bijscholing.

 

12247047_10153707713792902_7177008113330774462_n
thumbnail_12241706_10153707715117902_674536728039925033_n

De betekenis van Floowtoo

 

Floowtoo staat enigszins voor veranderingen die je zelf kan creëren door opnieuw meer voeling te krijgen met je echte zijn. De "too" in het logo van onze praktijk heeft echter meer betekenissen. Ze staat zowel voor de overgang naar, de transitie en de veranderingen die je gaandeweg zal ondervinden (to). Maar ook voor het belang dat we hechten aan een goede cliëntrelatie en het duo dat we onderling vormen tijdens deze sessies (2). Daarnaast beschouwen wij onszelf als team als de tweeledige basis van een praktijk waarin ons hart en ziel hun plek krijgen die je graag verder ondersteunen, zodanig dat je meer (too) floow kan ervaren.

Ook de kleur paars in ons logo kent zijn waarde. Paars staat immers voor passie, inventiviteit, originaliteit en spiritualiteit. Waarden die ons onontbeerlijk lijken in een proces van transitie!

Kimberly Calemyn

Stel je iemand voor met een open en enthousiaste persoonlijkheid, maar met een professionele houding. Voeg daarbij een passie voor mensen en een groot hart voor alles wat leeft en je hebt reeds een goed beeld van wie ik ben. Ik  ben een doorzetter en zie steeds het goede in mensen, waarden die ik tracht mee te nemen in al mijn gesprekken.

In 2013 studeerde ik af als Bachelor in de Toegepaste Psychologie aan de Lessius Hogeschool. Daarna behaalde ik een Master in de Klinische Psychologie aan de Open Universiteit Antwerpen. Ik specialiseerde mij verder in het begeleiden van zowel volwassenen als kinderen en jongeren.

Omdat ik een heel leergierig persoon ben en permanente vorming belangrijk vind om kwaliteit te kunnen leveren, volgde ik nog een opleiding tot stress- en burnout coach bij YourCoach in Gent. Tijdens deze opleiding werden methodieken aangeleerd om cliënten met stress te leren omgaan en dit om te zetten in positieve energie. Daarnaast specialiseerde ik mij in trauma en rouw. Ook volgde ik de specialisatie psychotherapie met assistentie van dieren (mocht hier een voorkeur voor zijn, kan dit aangevraagd worden).

Momenteel volg ik de vierjarige postgraduaatopleiding Integratieve Psychotherapie aan de Educatieve Academie te Berchem (een therapeutische benadering met verschillende stromingen en therapieën zoals systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, gestalt, contextuele therapie, lichaamsgerichte benadering,… Dit wordt toegepast op kinderen, jongeren en volwassenen).

Op dit moment ben ik werkzaam als psycholoog/psychotherapeut, coach en loopbaanbegeleider bij Psychepolis in Brasschaat (voor volwassenen). Tijdens mijn vorige werkervaringen heb ik ervaring opgedaan in het werken met zowel kinderen, volwassenen als ouderen.

Binnen Floowtoo praktijk werk ik met volwassenen, kinderen en jongeren.

 

Specialisaties:

 • Stress- en burn-out klachten (preventie en aanpak)
 • Begeleiding bij interpersoonlijke problemen (depressie, angst,...)
 • Trauma
 • Rouw
 • Brainspotting (dit vloeit voort uit EMDR)
 • Zandspeltherapie
 • Opstellingswerk met duplopoppen
 • Psychotherapie met assistentie van dieren (enkel op aanvraag)
 • Loopbaancoaching
 • Diagnostiek
 • Workshops, trainingen en lezingen
Kimberly_Calemyn
13716007_10154307198972902_1590536404325563099_n

Sylvie Van Bortel

Ik ben een halve Van Bortel en een halve Colaes. Een mengeling die leidde tot een vrijgevochten vrouw met een avontuurlijk, gedisciplineerd, empathisch, toegewijd maar ook een gevoelig kantje. Mijn missie was van kinds af aan duidelijk, namelijk mensen kunnen helpen en ondersteunen tijdens moeilijke processen, maar ook in de daaruit vloeiende, prachtig veranderbare positieve situaties.

Hieruit kwam een studie in de toegepaste klinische psychologie tot stand. Als psychologisch consulent schoolde ik mij nadien, na een jaar zelfontwikkeling en zelfontdekking in Nieuw-Zeeland, bij in een postgraduaat psychodiagnostiek (Thomas More), als stress- en burn-out coach bij Yourcoach in Gent (specialisatie in het begeleiden rond preventie, voorkomen, herkennen en omgaan met stressklachten en burn-out en bore-out) en recent ook als integratieve psychotherapeut in de interactionele vormgeving (een therapeutische benadering met verschillende stromingen en therapieën zoals systeem, cognitieve gedragstherapie, gestalt, contextuele, lichaamsgerichte,…) in een postgraduaat integratieve psychotherapie aan de Educatieve Academie van Berchem. Daarnaast schoolde ik mij recent bij tot relaxatietherapeut via Openmind academie in Lovendegem en tot ACT-therapeut (Acceptance and Commitment therapy) via Allegre in Hasselt. Ook nam ik deel aan de opleiding stresscoaching van Luc Swinnen.

In mijn huidige functie werk ik als coach, trainer, therapeute i.o. bij Groepspraktijk Anemoon in Kontich en Psychepolis in Brasschaat. Verder ben ik deeltijds werkzaam in het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel als psychodiagnosticus en onderzoeksmedewerker.

Ik werk binnen Floowtoo praktijk enkel met volwassenen.

 

Specialisaties:

 • Stress- en burn-out klachten (preventie en aanpak)
 • Psychosociale begeleiding bij interpersoonlijke problemen (depressie, angst, emotionele instabiliteit,...)
 • Gesprekstherapie
 • Ontwikkeling, zingeving en groei in levensfases
 • Hooggevoeligheid
 • Relaxatietherapie (ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en meditaties).
 • Trainingen, workshops en lezingen voor diverse thema's.

 

Overtuigd? Contacteer ons!